«Βροχή» συνεχίζουν να πέφτουν τα πρόστιμα από ρωσικά δικαστήρια κατά πλατφορμών του διαδικτύου για διάφορους λόγους τους οποίους επικαλούνται οι ρωσικές αρχές.

Τελευταίο κρούσμα αφορά σε δικαστήριο της Μόσχας το οποίο επέβαλε σήμερα στην κινεζικής ιδιοκτησίας διαδικτυακή εφαρμογή ανάρτησης βίντεο TikTok πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ρουβλίων (27.239,79 δολαρίων), επειδή δεν διέγραψε αναρτήσεις, τις οποίες η Ρωσία έχει απαγορεύσει ως «προπαγάνδα ομοφυλοφιλικών σχέσεων», μετέδωσαν  πρακτορεία ειδήσεων.

Ένας ρωσικός νόμος του 2013, που επικρίθηκε από τις χώρες της Δύσης ως κρατικά επιβαλλόμενη μισαλλοδοξία, απαγορεύει την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων σε ανηλίκους».

Το TikTok δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει το ζήτημα.

Πριν από λίγες ημέρες άλλο ρωσικό δικαστήριο επέβαλε στη μηχανή αναζήτησης Google της εταιρίας Alphabet πρόστιμο 11 εκατομμυρίων ρουβλίων (τουλάχιστον 126.000 ευρώ με την παρούσα ισοτιμία) για μη απάλειψη αυτού που αποκαλεί “ψευδείς” (fake) ειδήσεις σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και για βίντεο στο YouTube που παρήγαγαν ουκρανικές ακροδεξιές ομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή