Στο 3,08% διαμορφώθηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι 0,80% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το spread να διαμορφωθεί στο 2,28%. Στην εγχώρια αγορά καταγράφηκαν συναλλαγές 130 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η ευρωπαϊκή αγορά και το ευρώ

Στην ευρωπαϊκή αγορά συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις τιμές των ομολόγων. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διαμορφώθηκε σε 2.570 % ενισχυμένη κατά 0.031 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου  παρέμενε σταθερή στο 1.302%. Η απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία, προκάλεσε έντονη ανησυχία οδηγώντας το ευρώ στα κατώτερα επίπεδα της τελευταίας 5ετίας, και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε νέα άνοδο.

Θύμα του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη με αφορμή τις εξελίξεις στον ενεργειακό κλάδο και το φόβο μιας επιβράδυνσης της οικονομίας της περιοχής έπεσε και το ευρώ, το οποίο υποχώρησε κάτω από το όριο των 1,06 δολαρίων για πρώτη φορά από το 2017.

Συγκεκριμένα, το ευρώ έκανε βουτιά έναντι του δολαρίου καταγράφοντας χαμηλό πενταετίας στα 1,05860 δολάρια. Σταδιακά κατάφερε να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους ξεπερνώντας το όριο των 1,06 δολαρίων, όμως είναι σαφές ότι βρίσκεται σε σταθερή πίεση τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές