«Ουδέτερη θέση» για τις μετοχές, με έμφαση σε τίτλους ποιότητας και εισοδήματος, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις, η έκρηξη του πληθωρισμού και η άνοδος των επιτοκίων και του ενεργειακού κόστους προκαλούν μεταβλητότητα στις αγορές και επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία, συστήνουν για το επόμενο εξάμηνο ο Xian Chan και η Lucia Ku, του τομέα διαχείρισης πλούτου και προσωπικής τραπεζικής της HSBC.

Παράλληλα συστήνουν «μειωμένες θέσεις» στα κρατικά ομόλογα και «αυξημένες θέσεις» στα εταιρικά ομόλογα επενδυτικού βαθμού που είναι καίριας σημασίας για τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, αλλά και στα εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης τα οποία έχουν ήδη προεξοφλήσει πολλές αυξήσεις επιτοκίων. Για τον χρυσό συστήνουν πλέον «ουδέτερη θέση», καθώς μπορεί το πολύτιμο μέταλλο να επωφελείται από τη μεταβλητότητα, ωστόσο οι τιμές είναι υψηλές και οι πραγματικές αποδόσεις ενδέχεται να μη μειωθούν περαιτέρω.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης