Αύξηση των κερδών της κατά 17%, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, ανακοίνωσε την Τρίτη η Deutsche Bank, καθώς τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν, αλλά προειδοποίησε ότι η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα μπορούσε να πλήξει τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι τα κεφάλαια που διαθέτει για πιστωτικές απώλειες αναμένεται να αυξηθούν «σημαντικά» φέτος λόγω του πολέμου και της βραδύτερης ανάπτυξης.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν σε 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια), καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για περίπου 950 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν ένα έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, το μεγαλύτερο σερί της τράπεζας από το 2012 και σηματοδοτεί τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα από το 2014.

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας δήλωσε ότι παραμένει προς το παρόν στους ετήσιους στόχους του, αλλά προειδοποίησε ότι «το τρέχον περιβάλλον είναι όλο και πιο δύσκολο και οι πιέσεις κόστους έχουν ενταθεί».

Η Deutsche Bank έχασε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία και η πορεία  της παραμένει υπό στενή παρακολούθηση των ρυθμιστικών αρχών ως μία από τις σημαντικότερες τράπεζες στον κόσμο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ρίξει ένα βαρίδι στην τράπεζα λόγω των δεσμών της Γερμανίας με τη ρωσική οικονομία και των δικών της δραστηριοτήτων εκεί.

Στις 11 Μαρτίου, η Deutsche Bank είπε ότι θα τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία — μια σημαντική στροφή  από την αρχική της στάση, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο γερμανικός δανειστής εξέπληξε τις αγορές στα τέλη του 2021 με κέρδη 145 εκατομμυρίων ευρώ, όταν οι επενδυτές είχαν υπολογίσει καθαρή ζημία για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει περίπου 6,6% από την αρχή του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως