Aποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων θα πρέπει να καταβάλει στο Twitter ο Ίλον Μασκ, στην περίπτωση που «σπάσει» τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,33 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της εταιρίας, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα.

Από την άλλη πλευρά, το Twitter θα  πληρώσει στον Ίλον Μασκ αποζημίωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε περίπτωση διάλυσης της συμφωνίας επειδή θα ενδεχομένως βρει μια ανταγωνιστική προσφορά ή εάν οι μέτοχοι απορρίψουν τη συμφωνία.

Ένας από τους όρους για την καταβολή αποζημίωσης από τον Μασκ σχετίζεται με ενδεχόμενη αθέτησης της συμφωνίας στο μέρος που αφορά τον οικονομικό διακανονισμό.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η εταιρία του Twitter δεν μπορεί να δεχτεί κάποια άλλη πρόταση εξαγοράς από άλλον ενδιαφερόμενο, ενώ θα καταβάλει την ίδια αποζημίωση για τον τερματισμό της παρούσας συμφωνίας υπό ειδικές συνθήκες, όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό.

Στα ίδια έγγραφα αναφέρεται ότι η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί εάν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για ένα εξάμηνο, προκειμένου να καλυφθούν ειδικοί όροι που σχετίζονται με την τήρηση κανόνων κατά των μονοπωλίων, αλλά και εγκρίσεις αναφορικά με ξένες επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή