Στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Απριλίου θα κινηθούν και τον Μάιο οι κρατικές επιδοτήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις για την πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 550 με 600 εκ. ευρώ και προέρχεται από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων αέριων ρύπων και τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα η τιμή χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας κυμαίνεται ελαφρώς χαμηλότερα από εκείνη του Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται λίγο πάνω από τα 242 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ενώ τον Μάρτιο είχε κλείσει σε μέσα επίπεδα στα 272,68 ευρώ.

Η ενίσχυση

Έτσι, κι αν επιβεβαιωθούν τελικά οι προαναφερόμενες εκτιμήσεις για τον Μάιο η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh (Κιλοβατώρες)/μήνα θα είναι πέριξ των 72 ευρώ.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η μέση μηνιαία ενίσχυση θα κινείται στα 87 ευρώ.

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια, η μοναδιαία επιδότηση αναμένεται να διαμορφωθεί σε 130 ευρώ/MWh για όλη τη μηνιαία κατανάλωση.

Για επαγγελματικούς καταναλωτές (επαγγελματική, βιομηχανική, αγροτική χρήση) με παροχή ισχύος μέχρι 35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής, η συνολική μοναδιαία επιδότηση των κατηγοριών αυτών αναμένεται στα 230 ευρώ/MWh.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία των καταναλωτών ρεύματος θα δοθούν αναδρομικά και επιδοτήσεις για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Αλλά και για το φυσικό αέριο, οι πληροφορίες θέλουν να συνεχιστεί η επιδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και για τον μήνα Μάιο. Η κρατική επιχορήγηση αναμένεται στα 40 ευρώ ανά θερμική Μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια