Ζημίες 3,8 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Amazon, έναντι κερδών 8,1 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις ανήλθαν στα 116,4 δισ. δολάρια, πολύ κοντά στην πρόβλεψη των αναλυτών για πωλήσεις 116,3 δισ. δολάρια.

Η Amazon για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια οδηγήθηκε σε ένα αποτέλεσμα που αντανακλά τα νέα οικονομικά δεδομένα, όπως η επιβράδυνση των online πωλήσεων, υψηλότερα κόστη και επίμονα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Της στοίχισε επίσης πολύ ακριβά και η επένδυσή της στην Rivian Automotive, αφού η αγορά έχει αρχίσει να αισθάνεται νευρικότητα σχετικά με τις πραγματικές προοπτικές της startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα αποτελέσματα και το «βαρίδι»

Ειδικότερα, τα έσοδα του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου. Ωστόσο η αύξηση ήταν μόλις 7%, ήτοι η μικρότερη εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, αφού οι καταναλωτές άρχισαν να επιστρέφουν στις προ πανδημίας συνήθειες, αγοράζοντας -με φυσική παρουσία- από καταστήματα. Η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος εμφάνισε έτσι ζημίες 3,8 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 8,1 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021- κατά το οποίο υπήρξε εκρηκτική αύξηση των online πωλήσεων. Ο όγκος των προϊόντων που πούλησε η Amazon το συγκεκριμένο διάστημα έμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι.

Το μεγαλύτερο «βαρίδι» στα αποτελέσματα ήταν το μετοχικό μερίδιο στη Rivian. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει δει τη μετοχή της να υποχωρεί κατά περισσότερο από 65% φέτος. Η Amazon έχει συμμετοχή 18% στην εταιρεία και αυτή έφερε προ φόρων ζημίες 7,6 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία