Μετοχές της Tesla αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο Ιλον Μασκ, όπως έδειξαν οι καταθέσεις τίτλων στις ΗΠΑ την Πέμπτη, σε μια κίνησή του που πιθανότατα στοχεύει στη χρηματοδότηση της σχεδιαζόμενης αγοράς του Twitter.

Ο Μασκ ανέφερε σε tweet του ότι «δεν προγραμματίζονται περαιτέρω πωλήσεις TSLA μετά τη σημερινή».

Ειδικότερα, πούλησε 4,4 εκατομμύρια μετοχές την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τις καταθέσεις, που αντιστοιχεί στο 2,6% του μεριδίου του στην εταιρεία.

Η πώληση των μετοχών της Tesla πραγματοποιήθηκε αφότου ο Μασκ έκλεισε τη Δευτέρα τη συμφωνία για την αγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά σε μια συναλλαγή που θα μετατοπίσει τον έλεγχο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Ο Μασκ παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με μια περιουσία ύψους 257 δισ. δολαρίων, βάσει του Bloomberg. Όμως, ήδη οι απώλειες της μετοχής της Tesla σε ποσοστό περίπου 23% από τις αρχές του μηνός έχουν μειώσει την αξία του μετοχικού του μεριδίου στην εταιρεία (που υπολογίζεται στο 17%) κατά περίπου 42 δισ. δολάρια.

Με μια βουτιά της μετοχής κατά πάνω από 11% την Τετάρτη, έχασε από την συνολική κεφαλαιοποίησή της 100 δισ. δολάρια!

Πριν λίγες ημέρες η Tesla ανακοίνωσε πολύ ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο. Και η μετοχή της ήδη παρουσίαζε καλύτερες επιδόσεις από έτερους τεχνολογικούς κολοσσούς για τους πρώτους μήνες του έτους, παρά τους τριγμούς των τελευταίων εβδομάδων. Όμως, τα νέα δεδομένα προβληματίζουν αναλυτές και επενδυτές που περιμένουν με ανυπομονησία περισσότερες λεπτομέρειες για την πρακτική εφαρμογή και χρηματοδότηση του σχεδίου του Μασκ για την πολύκροτη εξαγορά του Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή