Νέα ανατροπή έκαναν οι αγοραστές την τελευταία ώρα της συνεδρίασης σήμερα στη Wall Street, καθώς οδήγησαν σε θετικά εδάφη τον Nasdaq, ενώ αντέδρασαν και όταν ο S&P 500 άγγιξε τα χαμηλά του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,26% στις 33.061 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 4.155 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,63% στις 12.536 μονάδες.

Η αστάθεια στην αγορά ομολόγων πιθανότατα συνέβαλε στις διακυμάνσεις των μετοχών σήμερα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε έως και 2,99%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2018, αλλά και μία ανάσα από το ψυχολογικό όριο του 3%, το οποίο θα σημάνει συναγερμό για τις προθέσεις της Fed.

Σήμερα στο επίκεντρο βρέθηκε φυσικό ο τεχνολογικός κλάδος. Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν 2%, ενώ και η Apple έκλεισε στο “κόκκινο”. Ωστόσο, η Netflix και η μητρική του Facebook, Meta, σημείωσαν άνοδο πάνω από 3%.

Ο Dow και ο S&P 500 έρχονται από τον χειρότερο μήνα τους από τον Μάρτιο του 2020, όταν επικράτησε η πανδημία, καθώς έκλεισαν τον Μάριο με πτώση 4,9% και 8,8% αντίστοιχα. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 13,26%, καταγράφοντας τον χειρότερο μήνα του από το 2008.

«Καθώς αρχίζει ο Μάιος, μπορεί να δούμε μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη, ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε αρκετούς λόγους ανησυχίας. Πιστεύουμε ότι οι πιο μακροπρόθεσμα οι δείκτες δεν είναι ακόμη αρκετά υπερπουλημένοι ώστε να έχουμε σήμα «αγοράς»», ανέφερε ο επικεφαλής τεχνικής ανάλυσης της MKM Partners, JC O’Hara.

Η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έχει πλέον τελειώσει, αλλά ορισμένες εταιρείες πρόκειται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα. Από τις περισσότερες από 280 εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει κέρδη μέχρι στιγμής, το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις και το 73% ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street