Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, με πολλούς επενδυτές να αναδιπλώνονται ακόμη περισσότερο μπροστά στα πλείστα μέτωπα αβεβαιότητας, ειδικά εκείνα του πληθωρισμού, του πολέμου στην Ουκρανία και της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,46%, με τους περισσότερους υποκλάδους του να κλείνουν σε αρνητικά εδάφη. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 1,13% στις 13.939 μονάδες και CAC 40 έχασε 1,66% στις 6.425 μονάδες. Για τον FTSE 100 στο Λονδίνο είναι αργία.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της εταιρείας ανεμογεννητριών Vestas σημείωσε πτώση 7,8% μετά τη μείωση του guidance για το 2022. Απώλειες 1,8% σημειώνουν και οι μετοχές της Airbus, παρά το γεγονός ότι έλαβε μεγάλη παραγγελία από την αεροπορική εταιρεία Qantas για το δρομολόγιο Λονδίνο-Σίδνεϊ.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία παρουσίασαν απροσδόκητη πτώση τον Μάρτιο. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,1% σε πραγματικούς όρους.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις γεωπολιτικές του επιπτώσεις. Οι ηγέτες της ΕΕ επεξεργάζονται ένα ρωσικό εμπάργκο πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, ενώ το Σαββατοκύριακο, τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού άρχισαν την απομάκρυνση αμάχων από την πολιορκημένη νότια πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης