Έντονη νευρικότητα σε στενό εύρος εμφανίζουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για την κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve, από την οποία αναμένουν μια απόφαση για αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,02% στις 33.068 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 4.157 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,12% στις 12.521 μονάδες.

Αξιοσημείωτη όμως είναι και η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ, καθώς έφτασε νωρίτερα στο 3,01%, το υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018. Ωστόσο, υποχωρεί ελαφρώς σήμερα, μετριάζοντας την πίεση στις μετοχές.

Η Wall Street αναμένει η κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, με λίγους να πιστεύουν ότι οι προσδοκίες για επιθετική νομισματική σύσφιξη από την κεντρική τράπεζα έχουν ήδη τιμολογηθεί στις αγορές. Η Νομισματική Επιτροπή της Fed θα ανακοινώσει την πολιτική της την Τετάρτη.

Η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων έρχεται καθώς υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, εν μέρει λόγω του lockdown της Κίνας και του πολέμου στην Ουκρανία. «Οι αγορές συνεχίζουν να είναι όμηροι της αντίδρασης για τον Covid-19 στην Κίνα και της γεωπολιτικής, που επισκιάζει αυτό που εξακολουθεί να είναι μια πολύ ανθεκτική θεμελιώδης εικόνα», ανέφερε η JPMorgan.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η τιμή της μετοχής της Chegg υποχωρεί σχεδόν 30%, αφού η εταιρεία σχολικών βιβλίων εξέδωσε αδύναμο guidance για ολόκληρο το έτος παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες στα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street