Σε χαμηλά επίπεδα 19 ετών βρίσκεται η μεγάλη ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, καθώς συνεχίζεται η προβληματική του υψηλότατου πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε σε υψηλά 40ετίας στο 8,5% για τον μήνα Μάρτιο.

Και μάλιστα, τα ανοιχτά μέτωπα σε Ουκρανία και πανδημία επιβαρύνουν την κατάσταση δεδομένων των υφεσιακών φόβων, ώστε να εικάζεται πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει άλλη λύση από το να εμπλακεί ακόμα πιο επιθετικά μέσω επιτοκιακής στόχευσης σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, με ότι αυτό συνεπάγεται στην περαιτέρω ενδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αγορά συναλλάγματος δείχνει να συνεχίζει να προεξοφλεί τα παραπάνω, αγοράζοντας δολάρια ακόμα και σε επίπεδα 1,05 προς ένα ευρώ. Τεχνικά, η πτωτικότητα οριοθετείται από το τρέχον σημείο, ώστε να δικαιολογείται μια ανοδική αντίδραση προς τις -βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα- αντιστάσεις των 1,0780 μην αμελώντας το γεγονός ότι η περιοχή 1,0350-1,0450 δοκιμάζεται για τέταρτη φορά στην 7ετία 2015-2022.

Οίκοθεν νοείται πως η ενδεχόμενη πίεση του ευρώ σε επίπεδα κάτω του 1,0460, δεδομένης και της συνάντησης της FOMC σήμερα και αύριο, θα επιφέρει ανατροφοδότηση του αρνητικού momentum, με πιθανότερο αποτέλεσμα την ισοτιμία να δει έως και 1,0355 με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News