Με τον πληθωριστικό κλοιό να πνίγει σταδιακά την αμερικανική οικονομία (σε υψηλά 40ετίας) και με τις προσδοκίες για επιθετικότερη τοποθέτηση των αξιωματούχων της Fed στην επικείμενη συνάντηση της Επιτροπής σήμερα και αύριο, η απόδοση στη λήξη του 10ετούς ομολόγου (ΤΝΧ) κατέγραψε νέα υψηλά 3ετίας.

Και με την ανοδική τάση να είναι κραταιά, διατρέχοντας όλο τον Απρίλιο τη ζώνη υπεραγοράς, εντοπίζονται στηρίξεις στα 2,5% και 2,2%, όπου και αναμένονται εκ νέου πωλητές ομολόγων, άρα και ανοδική κίνηση στις αποδόσεις, με την πιθανότητα υπερκέρασης του επιπέδου του 3%.

Το μακροοικονομικό πλαίσιο είναι πολύ ασταθές στην παρούσα φάση, ώστε να μην μπορεί να απορροφηθεί η υπερβάλλουσα προσφορά κρατικών αξιογράφων, κάτι που αντισταθμίζεται προφανώς από την ενδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος, με τον αντίστοιχο Δείκτη Δολαρίου DX, να παραμένει σε υψηλά 19 ετών. Και βεβαίως, με την ύφεση να χτυπάει την πόρτα της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας των κρίσεων σε ενέργεια, εμπορεύματα και υγειονομικό, τα μέτωπα είναι ανοιχτά προς κάθε σενάριο, ενώ η εγχώρια αγορά μετοχών βάλλεται σημαντικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News