Με φόντο τη συσσώρευση αρνητικών παραγόντων για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, το ΧΑ κατάφερε να υπεραποδώσει τόσο στο διάστημα του Απριλίου, όσο και για όλο το 2022, τουλάχιστον έως τώρα.

Έτσι, το κλείσιμο της εβδομάδας βρήκε μεν τον Γενικό Δείκτη αρνητικό με απώλειες 2,87%, ωστόσο στη μόλις 2 πτωτική στις τελευταίες 8, ούτως ώστε ο Απρίλιος να δίνει κέρδη 4,89%.

Η αξία των ευρημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη συγκρίνοντας με τις αντίστοιχες αποδόσεις των μεγάλων Χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο, καθώς ο ΓΔ έμεινε ο μόνος θετικός τόσο σε μηνιαίο ορίζοντα όσο και από 1/1, ενώ ενδεικτικά ο Nasdaq 100 χάνει 21,16% από 1/1 και 15,63% τον Απρίλιο, με τον S&P500 να έχει αντίστοιχα -13,31% και -10,79% και τον DAX40 -11,25% και -4,87%.

Τεχνικά, ο Δείκτης μας έχει χτίσει ένα πλαγιοπτωτικό μοτίβο, με αντιστάσεις τις 930 και τις 946 μονάδες, ενώ δείχνει να κινείται προς τις 910, που οριοθετούν και τον εν λόγω σχηματισμό και που ενδεχόμενη διάσπαση θα βάλει το διάγραμμα σε ζώνη υπερπώλησης με επόμενο επίπεδο τις 888.

Οι προαναφερθέντες αρνητικοί παράγοντες που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατευθυντικότητα τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς επενδυτικής σκηνής είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συν αυτώ ενεργειακή κρίση, οι υφεσιακοί φόβοι εκ της υγειονομικής αναστάτωσης, με νέα μεταβλητή την ηπατίτιδα, και βεβαίως η επιθετική νομισματική πολιτική της Fed ως αντιστάθμισμα στην επικίνδυνη τροπή που έχει λάβει ο πληθωρισμός.

Οι μετοχές -πλην άλλων- που έχουν την καλύτερη τύχη και συμπεριφορά στο ελληνικό ταμπλό, είναι οι MYTIΛ, με νέα ιστορικά υψηλά, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΚΟΥΕΣ, ΠΑΠ και εκείνες των τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News