Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή παρά το γεγονός ότι συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και πρέπει να μειωθεί.

Η κ. Γέλεν μιλώντας σε συνέδριο της Wall Street Journal, είπε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην τρέχουσα υγεία της οικονομίας των ΗΠΑ, αλλά ο πληθωρισμός, που είναι ο υψηλότερος των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, είναι ένα πρόβλημα και είναι πρωτίστως δουλειά της Fed να τον μειώσει.

Η Federal Reserve θα πρέπει να είναι «ικανή» και «επίσης τυχερή» για να οδηγήσει την οικονομία σε μια ήπια προσγείωση, καθώς η κεντρική τράπεζα καταπολεμά τον πληθωρισμό που βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Fed .

Υπογράμμισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνεχείς συνομιλίες με τους εταίρους τους για περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα μπορούσαν να λάβουν «πρόσθετα μέτρα» για να πιέσουν τη Μόσχα να σταματήσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας.

Υποστήριξε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας είναι αποτελεσματικές εκτιμώντας ότι η ρωσική οικονομία οδεύει σε βαθιά ύφεση.

Νέα μέτρα προανήγγειλε και ο Μπάιντεν

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για νέα μέτρα και ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα μιλήσει με άλλους ηγέτες από την Ομάδα των Επτά προηγμένων οικονομιών αυτή την εβδομάδα σχετικά με πιθανές πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια των ΗΠΑ αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε τις πιο σκληρές κυρώσεις που έχει μέχρι στιγμής κατά της Ρωσίας την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου ενός σταδιακού εμπάργκο πετρελαίου.

«Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτή την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή τι δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή