Η ισοτιμία της αγγλικής λίρας σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον της αγοράς συναλλάγματος εντονότερα από κάθε άλλο ζεύγος, καθώς σήμερα (η Fed) και αύριο (η ΒοΕ) θα ανακοινωθούν από τις δύο κεντρικές τράπεζες οι νέες επιτοκιακές στοχεύσεις.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η αύξηση, αντίστοιχα, κατά 50 και 25 μ.β., ωστόσο αν και έχει τη σημασία του το ύψος, ο τρόπος με τον οποίον θα πραγματοποιηθεί η συρρίκνωση των ισολογισμών τους είναι κρισιμότερο.

Έτσι, η μεταξύ τους ισοτιμία έχει καταρχάς προεξοφλήσει το ενδυναμούμενο δολάριο, ευρισκόμενη σε έντονα υπερπουλημένη ζώνη, με τη βασική αντίσταση να στέκει στα 1,2890 δολάρια ανά λίρα, ως επιβεβαίωση στο overshooting, και την έξοδο από θέσεις short πάνω από 1,3280 σε κλείσιμο 4ώρου.

Αναλογιζόμενοι και τον αντίκτυπο που θα έχει η οποιαδήποτε ανακοίνωση στις εγχώριες αγορές μετοχών, διαφαίνεται η αναμονή περαιτέρω εισροής κεφαλαίων εν μέσω της αγοράς κρατικών ομολόγων, με την πιθανότητα των 1,2220 να είναι υπαρκτή για τη συνέχεια.

Να παρατηρηθεί, τέλος, ότι οι πληθωρισμοί σε αυτές τις δύο οικονομίες για τον μήνα Μάρτιο είναι 8,5% σε υψηλά 40ετίας για τις ΗΠΑ και 7% σε υψηλά 30ετίας για το Η.Β, με τα αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας να είναι στο 3,6% και 3,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News