Η ιταλική μάρκα πολυτελείας Gucci θα δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε πέντε εμβληματικά καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα και στοχεύει να επεκτείνει το πιλοτικό πρόγραμμα ώστε να συμπεριλάβει όλα τα καταστήματά της που λειτουργούν στη Βόρεια Αμερική μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, η Vogue Business, η Gucci θα δέχεται πληρωμές σε περισσότερα από 10 διαφορετικά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών Bitcoin, Ethereum και Litecoin, των meme coins Shiba Inu και Dogecoin και σε αρκετά σταθερά νομίσματα συνδεδεμένα με δολάρια ΗΠΑ.

Μετατροπή σε fiat

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένας σύνδεσμος θα σταλεί μέσω email στους πελάτες για πληρωμές κρυπτογράφησης εντός του καταστήματος, ο οποίος θα περιέχει έναν κωδικό QR που θα επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν την πληρωμή από το κρυπτοπορτοφόλι τους. Η Gucci θα μετατρέψει το crypto σε νόμισμα fiat μετά την επεξεργασία της πληρωμής.

Το Wooster Street στη Νέα Υόρκη, το Rodeo Drive στο Λος Άντζελες, το Miami Design District, το Phipps Plaza στην Ατλάντα και το The Shops at Crystals στο Λας Βέγκας είναι τα πρώτα πέντε καταστήματα Gucci που θα υιοθετήσουν τον μηχανισμό πληρωμών με κρυπτογράφηση.

Αγκαλιάζοντας τις νέες τεχνολογίες

«Η Gucci πάντα αναζητά να αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες όταν μπορούν να προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία στους πελάτες μας», δήλωσε ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci, προσθέτοντας: «Τώρα που είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε κρυπτονομίσματα στο σύστημα πληρωμών μας, είναι μια φυσική εξέλιξη για εκείνους τους πελάτες που θα ήθελαν να έχουν αυτή την επιλογή στη διάθεσή τους».

Στο Metaverse

Η Gucci ήταν από τις λίγες μάρκες που έχουν καθιερωθεί ως πρώτοι χρήστες των τεχνολογιών Web 3. Η πολυτελής επωνυμία έχει κυκλοφορήσει δύο συλλογές μη ανταλλάξιμων token ( NFT ) μέχρι στιγμής το 2022. Τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε τη συλλογή «SUPERGUCCI» και αργότερα τον Μάρτιο, κυκλοφόρησε τη συλλογή «Gucci Grail».

Το Brand αγόρασε επίσης μια άγνωστη έκταση εικονικής γης στο Metaverse του Sandbox τον Φεβρουάριο για να δημιουργήσει τον «δικό της εικονικό κόσμο».

Και μόλις πρόσφατα, ανακοίνωσε μέσω του διακομιστή της Gucci Vault Discord ότι όσοι κατέχουν ένα από τα δύο έργα NFT θα έχουν ειδική πρόσβαση για να προπαραγγείλουν μια συλλογή Gucci, μια κίνηση που συνδέει τους κατόχους Gucci NFT με προϊόντα του πραγματικού κόσμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News