«Η Ελλάδα, με οργανωμένο σχέδιο και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών, αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Αυτό σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με αφορμή τη σημερινή συμμετοχή του σε ευρεία περιφερειακή υπουργική συνάντηση 8 χωρών στη Σόφια, για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο υπουργός: «Συμμετείχα σήμερα στη Σόφια σε ευρεία περιφερειακή Υπουργική συνάντηση 8 χωρών. Η Ελλάδα, με οργανωμένο σχέδιο και την υλοποίηση κρίσιμων υποδομών, αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Συμπληρωματικά ο υπουργός αναφέρει στο Facebook:

«Συμμετείχα, σήμερα, στη Σόφια σε ευρεία περιφερειακή Υπουργική συνάντηση 8 χωρών για την ενεργειακή ασφάλεια και την πράσινη μετάβαση. Με οργανωμένο σχέδιο, υλοποιούμε στρατηγικές υποδομές που θα προσφέρουν εναλλακτικές πηγές προμήθειας ενέργειας, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Η εμβάθυνση της περιφερειακής συνεργασίας και η ενοποίηση των αγορών ενέργειας θα ενισχύσουν την ενεργειακή αυτονομία και ανταγωνιστικότητα των χωρών της περιοχής».

Συμμετοχές

Στην Υπουργική συνάντηση συμμετείχαν , μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Kiril Petkov, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών, Assen Vassilev, η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Ενέργειας της Σερβίας, Zorana Mihajlović, η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ditte Julle Jőrgenson, ο Υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Alexander Nikolov, ο Υπουργός Ενέργειας της Ρουμανίας, Virgil Daniel Popescu, ο Υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Parviz Shahbazov, o Υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Herman Halushchenko, ο Υπουργός Οικονομίας της Βόρειας Μακεδονίας, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Kreshnik Bekteshi και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Alparsan Bayraktar.

Ο Έλληνας Υπουργός συνοδευόταν από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστα Ξιφαρά, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, Γιώργο Ιωάννου και τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του ΑΔΜΗΕ, Γιάννη Καμπούρη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης