Η Καρίν Ζαν-Πιερ είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η οποία θα αντικαταστήσει την Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

H Ζαν Πιερ είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα και ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος εκπρόσωπος τύπου, έγραψε η Ψάκι στο Twitter.

«Η Καρίν όχι μόνο φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτή τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις εκ μέρους του αμερικανικού λαού», ανέφερε ο Μπάιντεν.

«Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι η Καρίν Ζαν Πιέρ θα υπηρετήσει ως η επόμενη Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου. Η Καρίν όχι μόνο φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που χρειάζονται για αυτή τη δύσκολη δουλειά, αλλά θα συνεχίσει να ηγείται της επικοινωνίας για το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις εκ μέρους του αμερικανικού λαού. Η Τζιλ κι εγώ γνωρίζουμε και σεβόμαστε την Καρίν εδώ και πολύ καιρό και θα είναι μια δυνατή φωνή που θα μιλήσει για μένα και αυτή τη Διοίκηση.», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ο Τζο Μπάιντεν που προσθέτει:

«Η Τζεν Ψάκι έχει θέσει τα πρότυπα για την επιστροφή της ευπρέπειας, του σεβασμού και της ευπρέπειας στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου. Θέλω να πω ευχαριστώ στην Τζεν που ανέβασε τον πήχη, για την άμεση και αληθινή επικοινωνία με τον αμερικανικό λαό και για τη διατήρηση της αίσθησης του χιούμορ της ενώ το έκανε. Ευχαριστώ την Τζεν για την υπηρεσία της στη χώρα και της εύχομαι τα καλύτερα καθώς συνεχίζει μπροστά».

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 5 ετών. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Η Ζαν-Πιερ εργάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 και στο παρελθόν υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Είναι πρώην επικεφαλής δημοσίων υποθέσεων για το MoveOn.org.

Γεννήθηκε το 1977 στο Φορτ-ντε-Φρανς της Μαρτινίκας από γονείς Αϊτινούς , και μεγάλωσε στο Κουίνς Βίλατζ της Νέας Υόρκης , από την ηλικία των 5 ετών, το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια.  Η μητέρα της εργαζόταν ως βοηθός υγείας στο σπίτι και ο πατέρας της ήταν οδηγός ταξί.

Δεδομένου ότι και οι δύο γονείς δούλευαν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, η Jean-Pierre ήταν συχνά υπεύθυνη για τη φροντίδα των μικρότερων αδερφών της. Είναι απόφοιτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης και έλαβε το MPA της από τοSchool of International and Public Affairs, Columbia University (SIPA) το 2003.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.