Επιπλέον 6,5 δισ. δολάρια για τη στήριξη της Ουκρανίας συγκέντρωσε η διεθνής διάσκεψη δωρητών που οργάνωσε σήμερα η Πολωνία σε συνεργασία με την Σουηδία, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι τα κονδύλια που συγκεντρώθηκαν πλησίασαν τα 7 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο όγκο των χρημάτων να δίδεται από τη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Τσεχία και την Κροατία.

Τα κονδύλια θα δοθούν καταρχάς για ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά θα στηρίξουν και την στρατιωτική προσπάθεια που καταβάλλει η Ουκρανία για να απωθήσει την ρωσική εισβολή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποσχέθηκε 200 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για τη στήριξη των εκτοπισμένων του πολέμου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μοραβιέτσκι στάθηκε ιδιαίτερα στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η χώρα χρειάζεται πάνω από 12.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ημερησίως (τρόφιμα, φάρμακα κ.λπ), όμως στα τωρινά επίπεδα η βοήθεια κυμαίνεται στους 3.000 τόνους, καλύπτοντας έτσι μόλις το 25% των αναγκών.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, η χώρα έχει λάβει ήδη πάνω από 12 δισ. δολάρια από τη διεθνή κοινότητα σε ανθρωπιστική βοήθεια, οικονομική βοήθεια αλλά και οπλισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα