Με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, δια στόματος Powell, να επιβεβαιώνει το μέγεθος του ενεργειακού προβλήματος προκύπτον από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συν αυτώ κυρώσεις των μεγάλων χωρών στη Ρωσία, η τιμή του αργού πετρελαίου κινήθηκε και πάλι έντονα ανοδικά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αντίσταση των 103 δολαρίων ανά βαρέλι, που οριοθετούσε τη συσσώρευση τιμών το περασμένο δίμηνο, προσπελάστηκε, ώστε το διάγραμμα να δίνει και πάλι θετική περιοχή.

Ο στόχος σε αυτήν την κίνηση τίθεται αρχικά στα 127 δολάρια, όπου αφενός θα επαναπροσεγγιστούν τα υψηλά, προ μηνων επιτευχθέντα υψηλά επίπεδα 14ετίας αφετέρου θα κριθεί εάν και κατά πόσο το πετρέλαιο θα βρει την ώθηση να ξαναδεί τα ψυχολογικής σημασίας ιστορικά επίπεδα των 144. Η στήριξη εν είδει επιβεβαίωσης βρίσκεται στα 105,20.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Fed αναφέρθηκε επίσημα στο μείζον πρόβλημα του πληθωρισμού, υπερτονίζοντας την επίδραση που έχει η -ουσιαστικά- περιθωριοποίηση της Ρωσίας, ως μεγαλύτερου εξαγωγέα ενέργειας, ώστε να εγείρονται ανησυχίες αν και κατά πόσο το υφιστάμενο πρόγραμμα νομισματικής σύσφιξης θα είναι αρκετό να αναχαιτίσει τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News