Mε μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης, το ΧΑ περίμενε υπομονετικά, όπως και όλος ο επενδυτικός κόσμος, τις ανακοινώσεις της Fed σχετικά με την επιτοκιακή στόχευση και τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να μειώσει τον πελώριο ισολογισμό της.

Έτσι, και μετά από 10 εναλλαγές προσήμων, ο ΓΔ έκλεισε σε περιοχή αμετάβλητου και πέριξ των 900 μονάδων, χωρίς να προστίθενται νέα δεδομένα στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να κινείται πλαγιοπτωτικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, με στήριξη τις 888 μονάδες και βασικό όριο τις 909-910.

Τα προαναφερθέντα επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι τα πρόσημα ήταν μικτά στους επιμέρους κλάδους και ανά μετοχή, παρατηρώντας παντελής έλλειψη διάθεσης ανάληψης κινδύνου, δεδομένης και της κρισιμότητας της χρονικής συγκυρίας.

Μερικές από τις μετοχές που μαγνητίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στο ελληνικό ταμπλό είναι οι ΜΥΤΙΛ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, εκείνες του ομίλου ΓΕΚ, οι τραπεζικές και μετοχές τεχνολογίας, όπως ΚΟΥΕΣ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΒΥΤE και ΠΕΡΦ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News