Στο μικροσκόπιο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) βρίσκεται η εξαγορά της Twitter από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Ίλον Μασκ, ύψους 44 δισ. δολ., προκειμένου να διαπιστωθεί αν παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει συμφωνία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι  η FTC αρνήθηκε να σχολιάσει, «ενώ δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τον Μασκ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η FTC θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα εάν θα διεξαγάγει μια διεξοδική αντιμονοπωλιακή έρευνα για την προτεινόμενη συναλλαγή.  Μια τέτοια έρευνα θα καθυστερούσε το κλείσιμο της συμφωνίας κατά μήνες.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας αναφέρουν στο Bloomberg, ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα η υπηρεσία να βρει στοιχεία ότι η αγορά του Twitter από τον Μασκ είναι παράνομη βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Η FTC ερευνά ήδη την αρχική αγορά του μεριδίου του 9% στο Twitter από τον Μασκ, προκειμένου να αποφανθεί εάν συμμορφώθηκε με την απαίτηση υποβολής εκθέσεων κατά των συμπράξεων όταν απέκτησε τις μετοχές στις αρχές Απριλίου.

Χρηματοδότηση

Η πληροφορία έρχεται λίγες ώρες αφότου ο ίδιος αποκάλυψε ότι συγκέντρωσε επιπλέον 7,1 δισ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές για να προχωρήσει την εξαγορά του Twitter. Η είδηση προκάλεσε αίσθηση στην αγορά ωθώντας άμεσα ανοδικά την τιμή της μετοχής της τεχνολογικής εταιρείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα στους επενδυτές περιλαμβάνονται επιφανή ονόματα της αγοράς, όπως ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον, τα μεγάλα fund διαχείρισης κεφαλαίων της Fidelity, της Sequoia Capital και της Brookfield, όπως και το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

Έτοιμος για CEO;

Επίσης σύμφωνα με το CNBC, ο Ίλον Μασκ  προτίθεται να αναλάβει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Twitter για μια μεταβατική περίοδο λίγων μηνών μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας.

Ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Twitter, Parag Agrawal, ηγήθηκε της εταιρείας μόνο για λίγους μήνες καθώς ανέλαβε το τιμόνι από τον Dorsey τον περασμένο Νοέμβριο.

Μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει πολλή συζήτηση για το αν η εξαγορά της εταιρείας από τον Μασκ θα οδηγούσε σε ανατροπή της ηγεσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή