Η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματικών ταξιδιών, οδηγεί την IAG στο μονοπάτι της κερδοφορίας μέσα στη χρονιά. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο μητρικός αεροπορικός όμιλος της British Airways.

«Περιμένουμε να επιστρέψουμε στην κερδοφορία από το δεύτερο τρίμηνο, αλλά και για το σύνολο της χρονιάς» τόνισε, εμφανώς ευχαριστημένος ο Λουίς Γκαλέγκο, εξηγώντας πως σημαντικά σημεία είναι η ανάκαμψη των επιχειρηματικών ταξιδιών, που είχαν καθηλωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και τα premium ταξίδια από πλούσιους τουρίστες.

Ο όμιλος που ελέγχει επίσης την Iberia και την Aer Lingus ανακοίνωσε λειτουργικές ζημιές για το πρώτο τρίμηνο του έτους ύψους 731 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις μεγάλες ζημιές ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στα επίπεδα αυτά οι ζημιές διαμορφώθηκαν πάνω από τα αναμενόμενα επίπεδα, καθώς οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθούν γύρω στα 510 εκατ. ευρώ, γεγονός που μέτρησε στην πορεία της μετοχής της.

Η μετοχή της IAG έχασε 8% αποτελώντας τον μεγαλύτερο χαμένο της ημέρας στο δείκτη FTSE 100.

Παρόλ’ αυτά ο CEO της εταιρείας επέμεινε πως τα δεδομένα βελτιώνονται με επιστροφή σε θετικό έδαφος από το δεύτερο τρίμηνο και αποκατάσταση της ζήτησης στην στρατηγικής σημασίας γραμμή Βρετανία-ΗΠΑ στα προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το τρίτο τρίμηνο.

«Οι κρατήσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Περιμένουμε να φτάσουμε στο 80% της πληρότητας σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 μέσα στο δεύτερο τρίμηνο και στο 85% κατά το τρίτο τρίμηνο. Στην γραμμή της Βόρειας Αμερικής η πληρότητα θα έχει σχεδόν πλήρως αποκατασταθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο» ανακοίνωσε.

Η αποκατάσταση της τουριστικής κίνησης αποτυπώνεται σταδιακά στις επιδόσεις και άλλων εταιρειών. Ενδεικτικά τα έσοδα της InterContinental Hotels Group, που αγκαλιάζει γνωστές αλυσίδες όπως τα Crowne Plaza και τα Holiday Inn, κατέγραψαν άνοδο κατά 61% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο, πλησιάζοντας πολύ κοντά στα προ-πανδημικά επίπεδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως