Σε συζητήσεις για την πώληση του δικτύου πρατηρίων καυσίμων που έχει στη Ρωσία βρίσκεται η πετρελαϊκή Shell Plc, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξόδου της από τη χώρα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Επιβεβαιώνουμε τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για την πώληση της Shell Neft, που διαθέτει ένα δίκτυο λιανικής και μια μονάδα λιπαντικών οχημάτων στο Τόρζχοκ» ανέφερε η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωση της, στην οποία εξηγεί πως προτεραιότητα της παραμένει η ασφάλεια του προσωπικού και των υπηρεσιών, η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η συμμόρφωση με τη ρωσική νομοθεσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, επικρατέστερος αγοραστής για το δίκτυο πρατηρίων είναι η δεύτερη κυριότερη ρωσική πετρελαϊκή, η Lukoil PJSC. To δίκτυο λιανικής της Shell περιλαμβάνει πάνω από 370 πρατήρια σε 28 πόλεις της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Shell Russia υποστήριξε πως η λειτουργία στη μονάδα λιπαντικών θα σταματήσει προσωρινά τις επόμενες ημέρες για να διευκολύνει την πώληση της Shell Neft και την ανάληψη του ελέγχου από το νέο ιδιοκτήτη.

Θυμίζουμε πως η βρετανική ενεργειακή ανακοίνωσε την έξοδο της από τη ρωσική αγορά στα τέλη Φεβρουαρίου. Στις επενδύσεις της στη χώρα περιλαμβάνεται και μια κοινοπραξία με τον γίγαντα της Gazprom PJSC για ένα project υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Σαχαλίνη, το Sakhalin-2. Επίσης έχει συμμετάσχει και στη χρηματοδότηση του αμφιλεγόμενου αγωγού Nord Stream 2, από τη Ρωσία προς τη Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η έξοδο της από τη ρωσική αγορά θα της κοστίσει πάνω από 3,89 δισ. δολάρια, ποσό από το οποίο το 15% συνδέεται με τις δραστηριότητες της Shell Neft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή