Η ενίσχυση του δολαρίου και οι ανησυχίες για την εξέλιξη της ζήτησης λόγω των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων για την Covid στην Κίνα ωθούν προς τα κάτω τις τιμές του πετρελαίου στην αρχή της εβδομάδας, μετά την άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που προηγήθηκε, στον απόηχο της εξαγγελθείσας πρόθεσης της ΕΕ για επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Το Brent υποχωρούσε 1,83 δολάρια, ή 1,6%, στα 110,56 δολάρια το βαρέλι έως τις 12:53 ώρα Ελλάδος, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφωνόταν στα 107,7 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 2,07 δολάρια ή 1,9%.

Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται σε αναταραχή λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η αύξηση των επιτοκίων και ο προβληματισμός για ενδεχόμενη ύφεση, καθώς τα αυστηρότερα και ευρύτερα lockdown COVID-19 στην Κίνα οδήγησαν σε υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης των εξαγωγών τον Απρίλιο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Στην ευρύτερη εικόνα, στη Ρωσία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ φέρεται να δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε στις αρχές Μαΐου, μετά την πτώση της παραγωγής τον Απρίλιο στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων.

Οι εισαγωγές αργού από την Κίνα μειώθηκαν κατά 4,8% το πρώτο τετράμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, σημειώνοντας όμως αύξηση τον Απρίλιο κατά περίπου 7%.

Επίσης, χθες Κυριακή, η G7 υλοποίησε την απειλή της πως θα σκληρύνει περαιτέρω τη στάση της έναντι της Μόσχας στοχοποιώντας την μηχανή προπαγάνδας της, τον αμυντικό και πετρελαϊκό κλάδο, αλλά και τον κλάδο των υπηρεσιών.ν

Τέλος, η Ιαπωνία, μέρος της G7 και ένας από τους πέντε κορυφαίους εισαγωγείς αργού στον κόσμο, θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού «κατ’ αρχήν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Fumio Kishida, προσθέτοντας ότι αυτό θα πάρει χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές