Επιφυλακτικές είναι οι κινήσεις σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να σταματήσει το πτωτικό σερί των προηγούμενων ημερών, χωρίς όμως να διαθέτει ισχυρές ανοδικές δυνάμεις ώστε να δώσει το μήνυμα της αλλαγής του κλίματος.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,01% στις 866,69 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Πόλεμος και εφοδιαστική αλυσίδα

Το μέτωπο με τις πολεμικές προθέσεις της Ρωσίας, αλλά και τα προβλήματα που έχει η εφοδιαστική αλυσίδα λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας σε αρκετές περιπτώσεις επηρεάζουν σημαντικά τους τζίρους αρκετών εταιριών, με την αγορά να προσπαθεί να βρει εκείνους τους τίτλους που και θα επωφεληθούν από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και θα αντέξουν στις διεθνείς πιέσεις. Αλλά αυτή η εξίσωση προϋποθέτει μεγάλες ανακατατάξεις στο ταμπλό της Λ. Αθηνών, προκαλώντας έντονες αναταράξεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην αγορά.

Δημοσίευση αποτελεσμάτων

Αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσει και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, με την Πέμπτη να αναμένονται τα μεγέθη από την Τράπεζα Πειραιώς, τον ΟΤΕ και την Coca Cola. Ειδικά στην τελευταία, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα σχόλια αναφορικά με την δραστηριότητα της σε Ουκρανία και Ρωσία. Επίσης, το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης θα ανακοινωθούν οι εξαμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες της Morgan Stanley με ισχυρή πιθανότητα συμπερίληψης δύο νέων εισηγμένων εταιριών προς εισαγωγή στον δείκτη MSCI Standard.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η επαναφορά στη διαπραγμάτευση φέρνει τον Ελλάκτωρα στο +13,88% και τη Motor Oil στο -3,36%. Θετικά κινούνται οι Alpha Bank, Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank και Πειραιώς, ενώ αρνητικά οι Quest, Βιοχάλκο, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΕΛληνικά Πετρέλαια και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών