Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς από τη μία η επιφυλακτικότητα λόγω των αναταραχών της Wall Street παρέμεινε, ενώ από την άλλη υπήρξαν στηρίξεις από τα καλύτερα του αναμενομένου εμπορικά στοιχεία της Κίνας.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 2,35%, οδηγώντας τις απώλειες μεταξύ των μεγάλων αγορών της περιοχής. Οι μετοχές της Fast Retailing υποχώρησαν περισσότερο από 6%. Ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,69% και ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 1,14%.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα, με τον Shanghai Composite να κλείνει ήπια ανοδικά, ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,48%.

Οι εξαγωγές της Κίνας σε δολάρια αυξήθηκαν κατά 3,9% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων, την ώρα που οΙ αναλυτές ανέμεναν άνοδο 3,2%. Οι εισαγωγές της Κίνας παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, καλύτερα από το αναμενόμενο για πτώση 3%.

Τα δεδομένα ήρθαν καθώς η ηπειρωτική Κίνα συνέχισε να παλεύει με το χειρότερο ξέσπασμα του Covid από τις αρχές του 2020. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε την Πέμπτη ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει την πολιτική του «μηδενικού Covid».

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ λόγω αργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές