Την παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Μαχίντα Ρατζαπάκσα, μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησής του.

Η νησιωτική αυτή χώρα με τα 22 εκατομμύρια κατοίκους συγκλονίζεται μεγάλη κοινωνική αναταραχή και εμφύλια δαμάχη από τον περασμένο Μάρτιο, με τις διαδηλώσεις κατά καιρούς να γίνονται βίαιες καθώς η οργή αυξάνεται και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση του Ρατζαπάκσα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη Σρι Λάνκα από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της από τη Βρετανία, το 1948.

Τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Κολόμπο. Οι περιορισμοί ανακοινώθηκαν λίγο πριν ο Ρατζαπάκσα ανακοινώσει την παραίτησή του.

Τουλάχιστον 80 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά τη βία κατά τις διαδηλώσεις, ανακοίνωσε το Εθνικό Νοσοκομείο του Κολόμπο. Μονάδες του στρατού έχουν αναπτυχθεί στο Κολόμπο, σύμφωνα με ανταπόκριση του CNN.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα