Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η ρωσική δορυφορική τηλεόραση σήμερα 9 Μαΐου, ημέρα που στη Ρωσία τιμάται η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά του ναζισμού.

Στους τηλεθεατές εμφανίστηκαν μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία. «Έχετε αίμα στα χέρια σας», αναφερόταν σε στιγμιότυπα οθόνης από το μενού της δορυφορικής τηλεόρασης, που είδε το Reuters.

«Έχετε αίμα στα χέρια σας από τους χιλιάδες Ουκρανούς και τα εκατοντάδες παιδιά που δολοφονήθηκαν. Η τηλεόραση και η κυβέρνηση ψεύδονται – Πείτε όχι στον πόλεμο»

Τα μηνύματα

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα μενού της δορυφορικής τηλεόρασης της Μόσχας με όλα τα δορυφορικά κανάλια να προβάλλουν αντιπολεμικά σλόγκαν.

«Έχετε το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων νεκρών παιδιών στα χέρια σας», έλεγε ένα σύνθημα. «Η τηλεόραση και οι αρχές ψεύδονται. Όχι στον πόλεμο», ένα άλλο.

Τα μηνύματα εμφανίστηκαν λίγο πριν από την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον αγώνα των Σοβιετικών να νικήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Έχετε αίμα στα χέρια σας από τους χιλιάδες Ουκρανούς και τα εκατοντάδες παιδιά που δολοφονήθηκαν. Η τηλεόραση και η κυβέρνηση ψεύδονται – Πείτε όχι στον πόλεμο»

Κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax τα εν λόγω μηνύματα εμφανίστηκαν και στην καλωδιακή τηλεόραση, μετά από κυβερνοεπίθεση.

Επίσης, ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα πρόβαλε αντιπολεμικό υλικό το οποίο ήταν έντονα επικριτικό για τον Πούτιν. Το υλικό αυτό πολύ γρήγορα εξαφανίστηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων