Εκκληση προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να σταματήσουν να χρηματοδοτούν δραστηριότητες που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή, απηύθυναν Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι θρησκευτικοί ηγέτες από κοινού με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών. Μεταξύ άλλων απαιτούν τον τερματισμό της υποστήριξης σε νέες επενδύσεις που περιλαμβάνουν ορυκτά καύσιμα.

Οι ηγέτες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, του Μουσουλμανικού Συμβουλίου των Πρεσβυτέρων και του Συμβουλίου Ραβίνων της Νέας Υόρκης υπέγραψαν μια δήλωση που ανέφερε ότι οι τράπεζες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν «ηθική επιταγή» να μην συμβάλουν στην κλιματική αλλαγή λόγω της απειλής που συνιστά για τη ζωή των μελλοντικών γενιών στη γη.

«Για πάρα πολύ καιρό, ο τομέας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών επέτρεψε τον εθισμό του κόσμου στα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες υποστηρίζοντας τη κοινή δήλωση.

«Καμιά νέα επένδυση σε ορυκτά καύσιμα»

«Η επιστημονική και ηθική επιταγή είναι σαφής: δεν πρέπει να υπάρξει καμία νέα επένδυση στην επέκταση των ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, των υποδομών και των ερευνών για νέα κοιτάσματα».

Οι θρησκευτικές ομάδες είπαν ότι θα ζητούσαν από τους δικούς τους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να σταματήσουν τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα και αντ’ αυτού να ενισχύσουν χρηματοδοτικά επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green