Με τη θεωρία των βασικών καταναλωτικών αγαθών να βρίσκει την εφαρμογή της στη μετοχή της Pepsi (NASDAQ:PEP) σε αυτήν τη δύσκολη χρονική συγκυρία στις ΗΠΑ, οι επενδυτές διατηρούν ακόμα τις μεσοπρόθεσμες θέσεις τους στον κολοσσό των 235 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έτσι, στο ταμπλό διαφαίνεται αφενός η προεξόφληση πως η λειτουργική δραστηριότητα σε περιβάλλον αύξησης επιτοκίων δεν θα πληγεί για τη βιομηχανία τροφίμων και αναψυκτικών, αφετέρου πως δεν θα επηρεαστεί η παραδοσιακή διανομή μερίσματος στους μετόχους.

Έτσι, η απομείωση από τα ιστορικά της υψηλά σε όλο αυτό το διάστημα ρευστοποιήσεων στη Νέα Υόρκη είναι η δυνατή ελάχιστη, μόλις 6,2%, ενώ διατρέχει και έναν σχηματισμό συσσώρευσης με κύρια στήριξη τα 155 δολάρια και άνω όριο τα 176, που έχουν ήδη δοκιμαστεί δύο φορές εντός του έτους.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει έσοδα 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 9,4% σε ετήσια βάση, με τα κέρδη ανά μετοχή να αγγίζουν τα 1,29 δολάρια, ανώτερα κατά 6 σέντς σε σχέση με τα αναμενόμενα. Ο λόγος χρέους προς ενεργητικό φθάνει το 80%, με περιθώριο κερδοφορίας 26,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News