Εντός της εβδομάδας θα αρχίσουν οι δοκιμές για τα NFTs στο Instagram, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια blockchain θα υποστηριχθούν.

Το CoinDesk είχε γράψει ότι τα επιλεγμένα blockchain θα είναι τα Ethereum, Polygon, Solana και Flow.

«Ξεκινάμε να χτίζουμε για τα NFT όχι μόνο στο metaverse και στο Reality Labs, αλλά και σε όλη την οικογένεια των εφαρμογών μας», είπε ο Ζάκερμπεργκ, προσθέτοντας ότι μετά Instragram , τα NFTs θα ενσωματωθούν και στο Facebook.

Η εταιρεία λέει ότι εργάζεται επίσης σε τρισδιάστατα NFT επαυξημένης πραγματικότητας με το λογισμικό Spark AR , το οποίο πρώτα θα είναι συμβατό με ιστορίες Instagram.

Σε ανάρτηση στο Twitter που δημοσιεύτηκε από έναν εκπρόσωπο της Meta, η εταιρεία είπε ότι τα συμβατά πορτοφόλια τρίτων θα είναι τα MetaMask , Rainbow και TrustWallet. Το Instagram θα υποστηρίξει αρχικά NFT που βασίζονται στο Ethereum, με ενσωματώσεις για το Polygon, το Solana και το Flow που θα προστεθούν αργότερα, επιβεβαίωσε η ανάρτηση.

Προαναγγελία

Τις προθέσεις του είχε αποκαλύψει τον περασμένο Μάρτιο ο Ζάκερμπεργκ σε ένα πάνελ στο φεστιβάλ South by Southwest του Austin: «Εργαζόμαστε για να φέρουμε τα NFT στο Instagram βραχυπρόθεσμα», είχε πει τότε, ενώ ήδη από τον Ιανουάριο, οι Financial Times ανέφεραν ότι η Meta επεξεργαζόταν σχέδια τόσο για τα μέλη του Facebook όσο και του Instagram να μπορούν να εμφανίζουν NFT στα προφίλ τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία