Ο Ίλον Μασκ φάνηκε να υποστηρίζει τον νέο ευρωπαϊκό νόμο, ο οποίος ρυθμίζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα εσωτερική αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Ο Μπρετόν δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον Μασκ για να του εξηγήσει τα βασικά σημεία του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA),  έναν επικείμενο νόμο που επιβάλλει υψηλότερα πρότυπα ελέγχου περιεχομένου στις τεχνολογικές πλατφόρμες.

Ερωτηθείς από τον Μπρετόν εάν πιστεύει ότι ο DSA «ταιριάζει αρκετά καλά» με το πώς ο Μασκ πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργούν οι πλατφόρμες, ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και υποψήφιος ιδιοκτήτης του Twitter είπε ότι είναι «ακριβώς ευθυγραμμισμένος με [αυτό που] σκεφτόμαστε».

«Συμφωνώ πάρα πολύ — ήταν μια εξαιρετική συζήτηση και το πιστεύω πραγματικά — Συμφωνώ με όλα όσα είπατε, πραγματικά, νομίζω ότι έχουμε το ίδιο μυαλό και, ξέρετε, οτιδήποτε μπορούν οι εταιρείες μου να κάνουν που θα ήταν ωφέλιμο για την Ευρώπη, θέλουμε να το κάνουμε», είπε ο Μασκ σε βίντεο που κυκλοφόρησε.

Ο Μασκ αργότερα απάντησε στο tweet του Μπρετόν που περιείχε το βίντεο, επαναλαμβάνοντας τις θετικές του σκέψεις για την ανταλλαγή.

«Υπέροχη συνάντηση! Είμαστε στην ίδια σελίδα», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Παρά το γεγονός ότι εξέφρασε την υποστήριξή του για τις νέες νομικές απαιτήσεις της Ευρώπης, ο Μασκ δεν φάνηκε να δεσμεύεται εκτενώς για τον έλεγχο περιεχομένου. Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θέλει να ανοίξει την «ελευθερία του λόγου» στο Twitter διευκολύνοντας την επιβολή των πολιτικών ελέγχου περιεχομένου, αλλά έχει επίσης πει ότι σχεδιάζει η πλατφόρμα να συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς για την ομιλία — και ότι εάν οι πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για διαφορετικούς κανόνες για τις πλατφόρμες, μπορούν να το κάνουν μέσω των νομοθετικών οργάνων τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία