To sell off των μετοχών δεν έχει τελειώσει ακόμα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, οι οποίοι βλέπουν περιθώρια περαιτέρω διόρθωσης τόσο των αμερικανικών όσο και των ευρωπαϊκών μετοχών εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ο αναλυτής στατηγικής Μάικλ Ουίλσον, ο οποίος ήταν από καιρό σκεπτικιστής με την ανοδική πορεία των αμερικανικών μετοχών εδώ και μια δεκαετία, εκτίμησε ότι ακόμη και μετά από πέντε εβδομάδες πτώσης, ο S&P 500 εξακολουθεί να μην είναι σωστά αποτιμημένος στο τρέχον περιβάλλον της αυστηρότερης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εν μέσω επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Το σενάριο «φωτιά και πάγος»

Σύμφωνα με το βασικό του σενάριο «φωτιά και πάγος», αναμένει ο S&P 500 να υποχωρήσει στο εγγύς μέλλον προτού σκαρφαλώσει στις 3.900 μονάδες την επόμενη άνοιξη — που εξακολουθεί να είναι περίπου 2,5% κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα — λόγω της επιβράδυνσης της αύξησης των κερδών και της αυξημένης αστάθειας.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η αμερικανική αγορά μετοχών δεν αντικατοπτρίζει σωστά αυτή την επιβράδυνση της ανάπτυξης από τα τρέχοντα επίπεδα», δήλωσε ο Ουίλσον. «Αναμένουμε ότι η αστάθεια των μετοχών θα παραμείνει υψηλή τους επόμενους 12 μήνες». Συνιστά αμυντική τοποθέτηση με υπερβολικό βάρος στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις μετοχές ακινήτων.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλες φωνές από την Wall Street που έρχονται σε έντονη αντίθεση με ορισμένους αναλυτές, όπως ο Πίτερ Οπενχάιμερ στην Goldman Sachs, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη ότι το ισχυρό sell-off στις μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες δημιούργησε ευκαιρίες αγοράς, με την επίδραση παραγόντων όπως ο πληθωρισμός και η «γερακίσια» πολιτική των κεντρικών τραπεζών να έχουν ήδη επηρεάσει στις τιμές τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ