Το αναθεωρημένο επιχειρησιακό του πρόγραμμα δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης (Asset Development Plan, ADP) του ΤΑΙΠΕΔ γίνεται αναφορά ότι το Ταμείο εξετάζει τον τρόπο αξιοποίησης  του Λιμένα Λαυρίου, προετοιμάζει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον λιμένα Βόλου, ενώ σημειώνεται ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για λιμένα – μαρίνα Κερκύρας.

Για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης αναφέρει ότι ολοκληρώνονται προσεχώς τα συμβατικά κείμενα και εντός Q2 θα έρθουν δεσμευτικές προσφορές, όπως και για την Αλεξανδρούπολη, για την Καβάλα ανακοινώθηκε ο προτιμητέος επενδυτής ήδη . Για τον δε διαγωνισμό για τον λιμένα Ηρακλείου αναμένονται δεσμευτικές προσφορές στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο

Σχετικά με την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι θα αξιολογήσει προσεχώς την επανέναρξη της διαδικασίας του διαγωνισμού που είχε παγώσει στη β’ φάση λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΙΠΕΔ: «Tρέχει» νέα έργα 3,2 δισ. ευρώ

Μαρίνα Κέρκυρας

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη mega yacht μαρίνα Κέρκυρας αναμένονται προσφορές (εκδήλωση ενδιαφέροντος) εντός Q2 και προσεχώς έναρξη ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του λιμανιού της Λευκίμμης στο νησί (έναρξη διαγωνισμού). Επίσης, αναμένεται η προετοιμασία του master plan για την αξιοποίηση του λιμένα Μυκόνου  όσον αφορά στην αξιολόγηση του βέλτιστου τρόπου εκμετάλλευσής του, η αξιολόγηση χρονοδιαγράμματος για την εκκίνηση διαγωνιστικής διαδικασίας για την Μαρίνα Αργοστολίου  αλλά και για αυτήν της Ζακύνθου. Οι μαρίνες αυτές θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθούν μέσω μακροχρόνιας παραχώρησης.

Εγνατία και Αττική Οδός

Για την Εγνατία Οδό, αναμένεται η υποβολή τελικών συμβατικών κείμενων από τον επενδυτή, η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η έκδοση ΚΥΑ για αναπροσαρμογή διοδίων και η υπογραφή της σύμβασης από τη Βουλή.

Για την Αττική Οδό, σημειώνεται ότι θα έχουμε ανακήρυξη προεπιλεγέντων επενδυτών στο Q2, έναρξη β’ φάσης διαγωνισμού στο Q3 και διανομή σχεδίου σύμβασης παραχώρησης επίσης στο Q3 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ελληνικό: Βροχή τροπολογιών για ξενοδοχεία, ύψη κτιρίων και Διπλή Ανάπλαση
Κατασκευές |

Βροχή τροπολογιών για ξενοδοχεία, ύψη κτιρίων στο Ελληνικό και Διπλή Ανάπλαση

Δίνονται επιπλέον μέτρα στους ουρανοξύστες στο Ελληνικό, άδεια λειτουργίας χωρίς περιβαλλοντικούς όρους για ξενοδοχεία και παράταση στην άδεια κατεδάφισης του Γηπέδου στη Λεωφόρο