Η Ansys και η BMW επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη σειράς εργαλείων προσομοίωσης για προηγμένα συστήματα υποβοήθουμενης οδήγησης (ADAS) και αυτοματοποιημένης/ αυτόνομης οδήγησης.

Μέσω της συνεργασίας ο όμιλος BMW θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3 (L3) στους καταναλωτές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο πλευρών «η συνεργασία είναι το κλειδί για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας του συστήματος ADAS και των αυτόνομων οχημάτων (AV), ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που διατίθενται στην αγορά».

Οι προκλήσεις ανάπτυξης οχημάτων χωρίς οδηγό

Οι τεχνολογίες οχημάτων χωρίς οδηγό είναι πολύπλοκα συστήματα που θέτουν πολλές προκλήσεις για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και διατήρησης χαρτών, της μίμησης ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων, της υπέρβασης των καιρικών συνθηκών και των κανονισμών σχεδιασμού, καθώς και της διαχείρισης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Για να επιτύχουν λειτουργίες επιπέδου L3 οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να θεμελιώσουν ισχυρή ασφάλεια, σύμφωνα με τα δεδομένα που εξάγονται μετά από δοκιμαστική οδήγηση εκατομμυρίων χιλιομέτρων, για να κατανοήσουν τον τρόπο που θα λειτουργούν τα συστήματα AV.

Ο Όμιλος BMW θα χρησιμοποιήσει λύσεις λογισμικού της Ansys ως μέρος της σειράς εργαλείων που καθορίζει τον σχεδιασμό των δοκιμασιών, καθοδηγεί την εκτέλεσή τους, συλλέγει και συγκεντρώνει πληροφορίες για κρίσιμα δεδομένα του συστήματος. Με τις δυνατότητες του λογισμικού της Ansys, οι μηχανικοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν γρηγορότερα τη σχεδίαση και οργάνωση των προσομοιωμένων ροών εργασίας. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους αλγόριθμους, το λογισμικό αναζητά αποτελεσματικά και αυτόματα τις πιο στιβαρές σχεδιαστικές λύσεις για να βοηθήσει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων στα πρώτα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού, επιτάχυνοντας το χρόνο ανάπτυξης και μείωνοντας το συνολικό κόστος του έργου.

Λογισμικό αιχμής

«Η αυτόνομη οδήγηση είναι μία από τις βασικές προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε η Prith Banerjee, επικεφαλής τεχνολογίας στην Ansys. «Θα είναι εφικτή μόνο με λύσεις λογισμικού αιχμής που είναι εγγενείς στο cloud, διαβαθμισμένες, κατάλληλες για τεράστιο όγκο δεδομένων, ανοιχτές και επεκτάσιμες. Η αυτοματοποιημένη αλυσίδα εργαλείων χρησιμοποιεί δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την επεκτασιμότητα των λύσεων προσομοίωσης της Ansys για να βελτιώσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των εφαρμογών AV και να αφαιρέσει τα εμπόδια κόστους για την ανάπτυξή τους».

«Η επίτευξη αυτονομίας επιπέδου 3 αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης για εμάς και μια ευκαιρία να επιδείξουμε την υψηλού επιπέδου τεχνολογία καινοτομίας που διαθέτουμε σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Nicolai Martin, Senior Vice President, Driving Experience του Ομίλου BMW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI