Φινλανδία: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους πίεση, ακόμα και στρατιωτική» απαντά στη Ρωσία

Η σκανδιναβική χώρα ετοιμάζει ακόμα και καταφύγια ώστε να αντιμετωπιστεί πιθανό πυρηνικό χτύπημα

Φινλανδία: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους πίεση, ακόμα και στρατιωτική» απαντά στη Ρωσία

Έτοιμη να απαντήσει, εφόσον χρειαστεί, σε κάθε είδους ρωσική πίεση ή σε αντίποινα για την πρόθεσή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δηλώνει η Φινλανδία, «σηκώνοντας το γάντι» που πέταξε τις τελευταίες ώρες η Ρωσία.

Σημειώνεται ότι ήδη το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ελσίνκι από αύριο, Σάββατο.

Απαντώντας στις απειλές, το υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας ανέφερε, σε δήλωση προς το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, ότι η Φινλανδία «είναι κυρίαρχο κράτος και λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για την ασφάλεια και την άμυνά της».

«Η Φινλανδία γνωρίζει τις διάφορες προκλήσεις που εμπλέκονται στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι προετοιμασμένη για ποικίλες υβριδικές απειλές, κυβερνοαπειλές και στρατιωτικά μέσα πίεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του το φινλανδικό ΥΠΕΞ.

Προετοιμάζονται ακόμα και για… επίθεση με πυρηνικά;

Μάλιστα, το Ελσίνκι φαίνεται να προετοιμάζεται ακόμη και για επίθεση με πυρηνικά από το Κρεμλίνο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, έχουν ετοιμαστεί 500 υπόγεια οχυρά με ειδική κατασκευή, στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, στα οποία μπορούν να βρουν καταφύγιο έως και 900.000 κάτοικοι -πάνω από το ένα τρίτο, δηλαδή, του πληθυσμού του Ελσίνκι.

Τέλος το ρωσικό ρεύμα

Νωρίτερα, η ρωσική εταιρεία κοινής ωφελείας Inter RAO ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Φινλανδία, από το Σάββατο στις 01:00 τοπική ώρα. Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν έχει λάβει χρήματα για τις ποσότητες που εξήγαγε.

Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρωσία θα ανασταλούν «προς το παρόν» λόγω δυσκολιών στη λήψη πληρωμών, ανακοίνωσε από τη μεριά του και ο διαχειριστής του δικτύου, η εταιρεία Fingrid, επικαλούμενη τη ρωσική Inter RAO.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το 10% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Φινλανδίας.

«Οι ποσότητες ρεύματος που εισάγονταν από τη Ρωσία μπορούν να αντικατασταθούν με ποσότητες από τη Σουηδία και εν μέρει από την εγχώρια παραγωγή», πρόσθεσε.

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο