Το 9,8% της Vodafone απέκτησε η Emirates Telecommunications Group, με το τίμημα να ανέρχεται σε 4,4 δισ. δολάρια.

Η ΕΤG είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι επιδιώκει να επεκταθεί σε νέες αγορές στην Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία και σε τομείς εκτός των τηλεπικοινωνιών, όπως η χρηματοοικονομική τεχνολογία, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει την αναπτυξιακή της πορεία.

Η Vodafone, όπως όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δυσκολεύεται στις πιο ώριμες αγορές της, όπου ο ανταγωνισμός και οι ρυθμίσεις έχουν ωθήσει τις τιμές χαμηλότερα.

Το καθαρό χρέος του ομίλου έχει φθάσει τα 44,3 δισεκατομμύρια ευρώ (46,1 δισεκατομμύρια δολάρια) και ο Διευθύνων Σύμβουλος Nick Read βρίσκεται υπό πίεση να απλοποιήσει το χαρτοφυλάκιό του και να βελτιώσει τις αποδόσεις μετά από μια διολίσθηση περισσότερο από 20% στην τιμή της μετοχής του από τότε που ανέλαβε το 2018 .

Η Vodafone δήλωσε ότι προσβλέπει στην οικοδόμηση μιας μακροπρόθεσμης σχέσης με την Emirates Telecommunications Group που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Emirates Telecommunications Group είπε ότι έκανε την επένδυση αυτή, προκειμένου να αποκτήσει «σημαντική έκθεση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει προσφορά για την αγορά της Vodafone, λέγοντας ότι υποστηρίζει πλήρως την τρέχουσα επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και το διοικητικό συμβούλιο και την υπάρχουσα ομάδα διαχείρισης.

«Βλέπουμε αυτή την επένδυση ως μια καλή ευκαιρία για την εταιρεία και τους μετόχους της, καθώς θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε το διεθνές μας χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με τη στρατηγική μας φιλοδοξία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Hatem Dowidar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή