Μέτρα για τη στήριξη της αγοράς ακινήτων δρομολόγησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχωρώντας στη μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα το ελάχιστο επιτόκιο ενυπόθηκου δανείου μειώνεται κατά 20 μονάδες βάσης λόγω της παρατεταμένης καθήλωσης της αγοράς κατοικίας.

Η κεντρική τράπεζα διευκρίνισε πως η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην στήριξη της αγοράς πρώτης κατοικίας και στην προώθηση της «σταθερής και υγιούς ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων». «Η κατοικία είναι για να ζεις και όχι για κερδοσκοπία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ελάχιστο επιτόκιο στεγαστικού δανείου για δεύτερη κατοικία παραμένει αμετάβλητο για την ώρα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν πως τα επίπεδα του δανεισμού έπεσαν κάθετα τον Απρίλιο κατά 60,5 δισ. γιουάν, ήτοι στα κατώτερα επίπεδα εδώ και περίπου πέντε χρόνια, καθώς τα νοικοκυριά είναι ανήσυχα για την πορεία της οικονομίας λόγω των lockdowns.

Στην Σαγκάη, μετά από έξι εβδομάδες σκληρής καραντίνας, θα ανοίξουν από τη Δευτέρα τα πρώτα καταστήματα, όμως όχι και η εστίαση, ενώ κάποια περιοριστικά μέτρα θα διατηρηθούν. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η πόλη ανακοίνωσε χθες 1.203 ασυμπτωματικά κρούσματα. Ωστόσο, τα κρούσματα έχουν αρχίσει να… τσιμπάνε στην περιοχή του Πεκίνου προκαλώντας πανικό στους κατοίκους που φοβούνται μήπως βιώσουν ανάλογα μέτρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή