Ο ιδρυτής της Amazon , Τζεφ Μπέζος , έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι ο πληθωρισμός είναι πιο επιζήμιος για τους λιγότερο εύπορους στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέκρινε  τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα για τα σχόλιά του αναφορικά με τον πληθωρισμό.

«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπάθησε σκληρά να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε μια ήδη υπερθερμασμένη, πληθωριστική οικονομία και μόνο ο Μάντσιν τους έσωσε από τον εαυτό τους», έγραψε ο Μπέζος στο Twitter. «Ο πληθωρισμός είναι ένας οπισθοδρομικός φόρος που βλάπτει περισσότερο τους λιγότερο εύπορους. Η κακή κατεύθυνση δεν βοηθά τη χώρα».

Η πρώτη «επίθεση»

Την Παρασκευή ένα tweet του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αναφορικά με μία «πρόταση» για την πάταξη του πληθωρισμού, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει την αντίδραση του ιδρυτή της Amazon , Τζεφ Μπέζος…

Ο Μπάιντεν έγραψε στο Twitter: «Θέλετε να μειώσετε τον πληθωρισμό; Ας βεβαιωθούμε ότι οι πιο πλούσιες εταιρείες θα πληρώσουν το μερίδιο τους».

Ο Μπέζος, του οποίου η εταιρεία έχει επωφεληθεί από φορολογικές εκπτώσεις και μειώσεις, άδραξε την ευκαιρία για να ασκήσει κριτική στον Αμερικανό πρόεδρος, επίσης μέσω του TwitterQ

«Η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Παραπληροφόρησης θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το tweet ή ίσως χρειαστεί να σχηματίσει ένα νέο συμβούλιο Non Sequitur», έγραψε ο Μπέζος, και πρόσθεσε:

«Η αύξηση των εταιρικών φόρων είναι καλό να συζητηθεί. Ο περιορισμός του πληθωρισμού είναι κρίσιμος να συζητηθεί. Το να τα συνδυάσεις είναι απλώς λάθος κατεύθυνση».

Αν και ο Μπάιντεν δεν κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Amazon σε αυτό το tweet, έχει επικρίνει στο παρελθόν το φορολογικό ιστορικό της εταιρείας . Η Amazon δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2017 και το 2018.

Τα σχόλια τόσο από τον Πρόεδρο Μπάιντεν όσο και από τον Μπέζος έρχονται καθώς ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται κοντά στα υψηλά των 40 ετών και οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προσπαθούν να αυξήσουν τα επιτόκια για να χαλιναγωγήσουν τις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ενεργειακή μετάβαση: «Καιρός να οργανώσουμε την ενεργειακή βιωσιμότητα της ανθρωπότητας»
Green |

«Καιρός να οργανώσουμε την ενεργειακή βιωσιμότητα της ανθρωπότητας»

Ο μάνατζερ της «γαλλικής ΔΕΗ» και άλλοι 83 συνάδελφοί του απευθύνουν έκκληση για να ενταχθούν στην στρατηγική των επιχειρήσεων η κυκλική οικονομία, η κοινή χρήση των προϊόντων, η επανεθνικοποίηση της παραγωγής και η προώθηση της βιοποικιλότητας