Τους δικούς όρους προκειμένου να συμφωνήσει με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO θέτει η Τουρκία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε την Κυριακή ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τρομοκράτες στις χώρες τους, να παράσχουν σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας και να άρουν τις απαγορεύσεις εξαγωγών στην Τουρκία καθώς επιδιώκουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, είπε ότι η Τουρκία δεν απειλεί κανέναν ούτε επιδιώκει μόχλευση, αλλά μιλάει ιδιαίτερα για την υποστήριξη της Σουηδίας στην κουρδική μαχητική ομάδα PKK. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα θεωρεί το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η Φινλανδία επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η Σουηδία αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμά της, ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι ανησυχίες της Τουρκίας μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο, καθώς οποιαδήποτε απόφαση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ απαιτεί ομόφωνη έγκριση και από τα 30 κράτη μέλη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους