Υποχώρηση σημειώνουν σήμερα Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου μετά την άνοδο της Παρασκευής κατά περίπου 4%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωναν απώλειες 1,66 δολ. ή 1,5% και διαμορφώνονται στα 109,89 δολ. το βαρέλι στις 06:56 ώρα Ελλάδας, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού μειώνονταν κατά 1,55 δολ. ή 1,4% στα 108,94 δολ. το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς, νωρίτερα είχαν ανέβει κατά περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι, με το WTI να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου, στα 111,71 δολάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, το αναμενόμενο εμπάργκο από την ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο και η αργή αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, θα κρατήσουν τις τιμές του πετρελαίου γύρω από τα 110 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και αναμένεται να μειωθούν λόγω της αποδυνάμωσης της παγκόσμιας ζήτησης.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ: Μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου

Όπως αναφέρουν διπλωμάτες τους οποίους επικαλείται το Reuters, η ΕΕ προτίθεται να καταλήξει σε συμφωνία για επιβολή σταδιακού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μέσα στον Μάιο, παρά τις ανησυχίες για τις προμήθειες στην Ανατολική Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, η τελευταία μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ έδειξε ότι η παραγωγή του τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 153.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 28,65 εκατομμύρια bpd, σημαντικά πιο κάτω από τα 254.000 bpd που επιτρέπει η συμφωνία των χωρών μελών του οργανισμού.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη πιεστικός παράγοντας από την Κίνα, η οποία επεξεργάστηκε 11% λιγότερο αργό πετρέλαιο τον Απρίλιο έναντι του περσινού αντίστοιχου μήνα, με την ημερήσια παραγωγή να πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020 λόγω των εκτεταμένων περιορισμών λόγω COVID-19.

Στο μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης στις ΗΠΑ σημείωσαν και πάλι υψηλό όλων των εποχών τη Δευτέρα, καθώς η πτώση των αποθεμάτων πυροδότησε ανησυχίες για την προσφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές