Την αποχώρησή της από τη Ρωσία, μετά από 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας στη χώρα, ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα γρήγορου φαγητού McDonald’s, μια κίνηση που θα στοιχίσει 1,2 έως 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία επιδιώκει την πώληση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των εστιατορίων της στη Ρωσία σε ντόπιο αγοραστή, μια εξέλιξη που ακολουθεί την ανακοίνωση της αλυσίδας εστιατορίων στις 8 Μαρτίου 2022 περί προσωρινού λουκέτου στα 850 καταστήματά της στη ρωσική επικράτεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η McDonald’s «η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το απρόβλεπτο λειτουργικό περιβάλλον στη Ρωσία σημαίνει ότι η συνέχιση των δραστηριοτήτων δεν είναι πλέον βιώσιμη, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald’s».

Προτεραιότητα της εταιρείας, που άνοιξε το πρώτο υποκατάστημα στη Μόσχα το 1990,  McDonald’s, είναι να διασφαλιστεί πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να πληρώνονται μέχρι την ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτησίας.

Παράλληλα, η McDonald’s θα φροντίσει έτσι ώστε τα καταστήματα, να αφαιρέσουν το όνομα, το λογότυπο, την επωνυμία και το μενού, αν και η εταιρεία θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή