Το πινγκ-πονγκ δηλώσεων μεταξύ του Τζεφ Μπέζος και του Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι ερίζουν για πληθωρισμό και φορολογία,  που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκε  και σήμερα.

Ο Μπέζος, με αναρτήσεις του στο Twitter κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι παραπλανούσε το κοινό και την κυβέρνησή του για την άνοδο του πληθωρισμού, λέγοντας ότι «προσπάθησαν σκληρά να δώσουν ακόμη περισσότερο κίνητρο σε μια ήδη υπερθερμασμένη, πληθωριστική οικονομία και μόνο ο (Γερουσιαστής Τζο) Μάντσιν τους έσωσε. Από τον εαυτό τους».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς απάντησε ότι «δεν χρειάζεται ένα τεράστιο άλμα για να καταλάβουμε γιατί ένα από τα πλουσιότερα άτομα στη Γη αντιτίθεται σε μια οικονομική ατζέντα για τη μεσαία τάξη που μειώνει μερικά από τα μεγαλύτερα έξοδα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, καταπολεμά τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα, και προσθέτει στην ιστορική μείωση του ελλείμματος που επιτυγχάνει ο πρόεδρος ζητώντας από τους πλουσιότερους φορολογούμενους και εταιρείες να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί».

Οι αλληλοκατηγορίες έβαλαν φωτιά στον πόλεμο λέξεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, που ξέσπασε όταν ο Μπάιντεν επιτέθηκε στην Amazon επειδή πλήρωνε πολύ λίγους φόρους και φάνηκε να τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων που προσπαθούσαν να συνδικαλιστούν.

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το tweet έρχεται μετά τη συνάντηση του Προέδρου με τους συνδικαλιστές της εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Amazon», πρόσθεσε ο Μπέιτς.

 Η μάχη των Tweets

Ο ιδρυτής της Amazon , Τζεφ Μπέζος , έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι ο πληθωρισμός είναι πιο επιζήμιος για τους λιγότερο εύπορους στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέκρινε  τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα για τα σχόλιά του αναφορικά με τον πληθωρισμό.

«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπάθησε σκληρά να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε μια ήδη υπερθερμασμένη, πληθωριστική οικονομία και μόνο ο Μάντσιν τους έσωσε από τον εαυτό τους», έγραψε ο Μπέζος στο Twitter. «Ο πληθωρισμός είναι ένας οπισθοδρομικός φόρος που βλάπτει περισσότερο τους λιγότερο εύπορους. Η κακή κατεύθυνση δεν βοηθά τη χώρα».

Η πρώτη «επίθεση»

Την Παρασκευή ένα tweet του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αναφορικά με μία «πρόταση» για την πάταξη του πληθωρισμού, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει την αντίδραση του ιδρυτή της Amazon , Τζεφ Μπέζος…

Ο Μπάιντεν έγραψε στο Twitter: «Θέλετε να μειώσετε τον πληθωρισμό; Ας βεβαιωθούμε ότι οι πιο πλούσιες εταιρείες θα πληρώσουν το μερίδιο τους».

Ο Μπέζος, του οποίου η εταιρεία έχει επωφεληθεί από φορολογικές εκπτώσεις και μειώσεις, άδραξε την ευκαιρία για να ασκήσει κριτική στον Αμερικανό πρόεδρος, επίσης μέσω του TwitterQ

«Η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Παραπληροφόρησης θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το tweet ή ίσως χρειαστεί να σχηματίσει ένα νέο συμβούλιο Non Sequitur», έγραψε ο Μπέζος, και πρόσθεσε:

«Η αύξηση των εταιρικών φόρων είναι καλό να συζητηθεί. Ο περιορισμός του πληθωρισμού είναι κρίσιμος να συζητηθεί. Το να τα συνδυάσεις είναι απλώς λάθος κατεύθυνση».

Αν και ο Μπάιντεν δεν κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Amazon σε αυτό το tweet, έχει επικρίνει στο παρελθόν το φορολογικό ιστορικό της εταιρείας . Η Amazon δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2017 και το 2018.

Τα σχόλια τόσο από τον Πρόεδρο Μπάιντεν όσο και από τον Μπέζος έρχονται καθώς ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται κοντά στα υψηλά των 40 ετών και οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προσπαθούν να αυξήσουν τα επιτόκια για να χαλιναγωγήσουν τις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή