Τον χαβά του συνεχίζει ο Ίλον Μασκ αμφισβητώντας τα στοιχεία χρηστών του Twitter και άρα το κατά πόσο θα πρέπει να καταβάλλει τα 44 δισ. δολάρια που έχει συμφωνήσει για την αγορά της πλατφόρμας. Στο νέο του… «χτύπημα», με νέα ανάρτηση του, καλεί και την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να πάρει θέση και να εξετάσει την ορθότητα των στοιχείων της εταιρείας.

«Το Twitter υποστηρίζει πως το >95% των ενεργών χρηστών είναι αληθινοί άνθρωποι. Έχει κανείς άλλος αυτή την εμπειρία» διερωτάται σε άτυπη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση που δημιούργησε. Για να προσθέσει λίγο μετά και κάλεσμα προς την SEC, να ασχοληθεί με το θέμα.

Θυμίζουμε πως ο Μασκ συμφώνησε τον περασμένο μήνα να αγοράσει την πλατφόρμα έναντι 44 δισ. δολαρίων. Όμως, τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται έντονα για το τίμημα, θεωρώντας πως θα πρέπει να πληρώσει λιγότερα με το επιχείρημα ότι πολλοί λογαριασμοί είναι πλαστοί και πως οι πραγματικοί χρήστες είναι πολύ λιγότεροι, έως και κατά 20%.


Η διοίκηση της εταιρείας από την πλευρά της, σε σημερινή της ανακοίνωση, ξεκαθάρισε πως παραμένει δεσμευμένη στο deal, όπως έχει συμφωνηθεί και στην τιμή που έχει συμφωνηθεί, υπονοώντας ότι απαιτεί την υλοποίηση του ως έχει.

Η σεναριολογία γύρω από την πιθανότητα ο Μασκ να υπαναχωρήσει έχει ασκήσει πιέσεις στην μετοχή του Twitter, παρά το γεγονός ότι το αφεντικό της Tesla θα πρέπει να καταβάλει μια σημαντική ρήτρα ύψους 1 δισ. δολαρίων για να κάνει πίσω. Είναι χαρακτηριστικό πως σε λίγες ημέρες η μετοχή έχει χάσει όλα τα κέρδη που είχε αποκομίσει κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Ενδεικτικά την 1η Απριλίου βρισκόταν τα 39,31 δολάρια και σήμερα κινείται στα 38,67 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή