Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα μια δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, όλοι οι Αμερικανοί ηλικίας πέντε ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να κάνουν την επιπλέον αναμνηστική δόση του εμβολίου, αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πρέπει ακόμη να επικυρώσουν την απόφαση.

«Αν και σε μεγάλο βαθμό η COVID-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά από τους ενήλικες, το κύμα της Όμικρον έχει οδηγήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό παιδιών να νοσηλεύονται», δήλωσε αξιωματούχος του FDA.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παροτρύνει τους Αμερικανούς να κάνουν booster δόσεις και να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι σαφές πόση ζήτηση θα υπάρξει  για την τρίτη δόση στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Εως τώρα, μόλις το 28,8% των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΗΠΑ – F-16: Νέα τροπολογία στη Γερουσία βάζει πρόσθετες προϋποθέσεις στην Τουρκία
Επικαιρότητα |

ΗΠΑ: Νέα τροπολογία στη Γερουσία δυσκολεύει την αγορά F-16 από την Τουρκία

Στο θέμα των υπερπτήσεων στο Αιγαίο, η τροπολογία του γερουσιαστή Βαν Χόλεν κινείται στην ίδια γραμμή με αυτή που κατάθεσε στη δική του τροπολογία ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ