Σε πλάγια γραμμή κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το εύρος διακύμανσης, το οποίο βρίσκεται μεταξύ 865 και 870 μονάδων. Ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,08% στις 868,53 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 40 εκατ. ευρώ.

Είναι εμφανές ότι το ΧΑ ακολουθεί για πιο επιφυλακτική στάση καθώς οι εστίες αβεβαιότητας, ειδικά διεθνώς, παραμένουν μεγάλοι. Η διάθεση ανάληψης ρίσκου είναι μικρή, ακόμη και την ώρα που οι διορθώσεις τίτλων φτάνουν έως και το 10%.

Βέβαια, δεν λείπουν οι αναλυτές που θεωρούν ότι ακόμη κι αυτή συσσώρευση είναι θετικό σημάδι για την ελληνική αγορά, η οποία καλείται να λειτουργήσει σε ένα άκρως πτωτικό διεθνές περιβάλλον. Το στοίχημα, λοιπόν είναι να κρατήσει τα επίπεδα των 850 μονάδων ώστε να μπορέσει να ανακάμψει ταχύτατα μόλις ομαλοποιηθεί ο διεθνής παράγοντας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo και ΕΛΧΑ, με τα κέρδη των 2,88% και 2,47% αντίστοιχα, αντισταθμίζουν το -2,02% της Coca Cola. Θετικά όμως κινούνται και οι ΟΤΕ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Titan, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και Quest. Στον αντίποδα, Πειραιώς, Alpha bank και Τέρνα Ενεργειακή σημειώνουν ισχυρές απώλειες, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aegean, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΘνική και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές