Σταθερά κάτω από τις 870 μονάδες παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο και σήμερα, καθώς μέχρι αυτήν την ώρα κινείται περισσότερο εξισορροπητικά, αναζητώντας ρυθμό. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,08% στις 868,53 μονάδες, με τον τζίρο πέριξ των 5 εκατ. ευρώ.

Αναζήτηση κατεύθυνσης

Τόσο οι οριακές διακυμάνσεις όσο και το ύψος του τζίρου μαρτυρούν την αναζήτηση καταλύτη και κατεύθυνσης σε ένα περιβάλλον ιδιαιτέρως επισφαλές. Το ΧΑ σήμερα επί της ουσίας “μιμείται” την αναμονή των ευρωπαϊκών αγορών για την αντίδραση της Ρωσίας στα νέα αιτήματα της Φινλανδίας και Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Είναι αδιαμφισβήτητο άλλωστε ότι το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο στο ενεργειακό μπρα ντε φερ που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ, καθώς οι επιπτώσεις των αυξημένων τιμών, τις οποίες έχει φέρει και ο πόλεμος, επηρεάζουν άμεσα την ελληνική οικονομία. Όσο το τοπίο αυτό παραμένει θολό, τόσο το ΧΑ θα καθηλώνεται σε χαμηλά επίπεδα, ή σε κάθε περίπτωση μακριά από τα υψηλά του έτους.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι Aegean, ΔΕΗ, Quest, Jumbo και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν σημαντικά κέρδη, προσφέροντας στηρίξεις στον δείκτη, ενώ θετικά κινούνται οι Eurobank, Σαράντης, Εθνική, Alpha bank, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς. Στον αντίποδα, Titan και Coca Cola υποχωρούν κατά 1,44% και 1,18% αντίστοιχα, με τις Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και Motor Oil να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών