Οι εξορύκτες Bitcoin στην Κίνα δεν φαίνεται να τα παρατούν εύκολα, παρά τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλει το Πεκίνο στο mining κρυπτονομισμάτων.

Η Κίνα ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κόμβος εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας μεταξύ 65% και 75% της συνολικης δραστηριότητας.

Ωστόσο, το μερίδιο της χώρας αυτό σχεδόν μηδενίστηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου του Cambridge, μετά την εφαρμογή των νέων κατασταλτικών μέτρων.

Μεταξύ αυτών είναι και η απαγόρευση της εξόρυξη, της διαδικασίας έντασης ισχύος που οδηγεί στη δημιουργία νέου ψηφιακού νομίσματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί ανθρακωρύχοι να καταφύγουν σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ αλλά και του Καζακστάν, που συνορεύει με την Κίνα.

Τα υπόγεια ορυχεία

Όμως, όπως αναφέρει το CNBC , έκτοτε έχουν εμφανιστεί αρκετές υπόγειες επιχειρήσεις εξόρυξης στην Κίνα, με τους ανθρακωρύχους να φροντίζουν να παρακάμπτουν τις απαγορεύσεις του Πεκίνου.

Ανάκαμψη

Νέα έρευνα από το Κέντρο Εναλλακτικών Χρηματοοικονομικών του Cambridge δείχνει ότι η κινεζική δραστηριότητα εξόρυξης bitcoin ανέκαμψε γρήγορα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, η Κίνα κατάφερε να ανακτήσει σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους, με το ποσοστό της να ξεπερνά πλέον το 22% της συνολικής αγοράς εξόρυξης bitcoin.

Αυτό σημαίνει ότι η Κίνα είναι για άλλη μια φορά κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης στην εξόρυξη bitcoin – δεύτερη μόνο μετά τις ΗΠΑ, οι οποίες επισκίασαν την Κίνα ως τον μεγαλύτερο προορισμό για τον κλάδο πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News